Karklude

Jeg fandt ud af at der er små bitte plasticpartikler i de karklude man køber, og det lød ikke til at være noget godt, så jeg er begyndt at lave karklude. Jeg fandt ud af at man kan få bomuldsgarn med bambus. Sidstnævnte skulle have en antibakteriel effekt, så det er jo perfekt.





Opskrifterne kan findes i dette indlæg

Jeg har brugt Hjertegarn Blend Bamboo i hvid, lyseblå, beige og råhvid. Rundpind 3,5. Mønsteret på den første klud er fra Knitting Unlimited de andre har jeg selv fundet på.
Blend bamboo, 70% Bamboo/30% Bomuld, 50 g = ca. 150 m, Pinde nr. 3 - 3,5, 26 m/32 p = ca. 10 cm

Første klud

Forside, mål 29x29 cm

Bagsiden er ikke så pæn

Den første klud er med 84 masker med mønster fra Knitting Unlimited
Der er lavet 8 pinde ret i starten og slutningen og 4 kantmasker som er strikket ret. 

Anden klud

Forside, mål 28x25 cm

 Bagsiden ligner forsiden, undtagen der hvor der er taget masker op til kanten, og i hjørnerne

Kluden er lavet af tre "strimler" der er blevet strikket sammen. på alle pinde er den første maske taget løst af i hhv ret og vrang.
Jeg startede med den hvide stribe, som er 14 masker strikket i glatstrikning, som er "vendt" efter 16 pinde for at danne firkanterne. Bagefter lavede jeg de to beige striber, som er på 13 masker og 16 pinde med modsat glatstrikning i forhold til den hvide stribe. De er strikket sammen med den hvide strimmel i slutningen af hver anden pind. I den side der er modsat den hvide strimmel er første maske taget løst af i hhv. ret og vrang.
Derefter er der strikket ekstra firkanter på i siden. der er samlet 12 masker op og strikket 14 pinde. De er strikket efter samme princip som de beige strimler.
Til sidst har jeg samlet 60 masker på på hver kant og jeg har strikket en ribkant, hvor jeg i hjørnerne har taget en maske ud på hver side af hjørnet med to masker i selve hjørnet
Det endte med at det blev lidt af en prøveklud :-)

Tredje og fjerde klud

Hvid/lyseblå, mål ca. 21x21 cm

Lyseblå/hvid

Den næste klud er ens på forside og bagside.
Jeg har slået 64 masker op (= 1. p)
2. p (hvid): 1 r, 1 vr
3. p (hvid): 1 vr, 1 r
4. p (hvid) : 1 vr, 1 r
5. p (blå): 1 vr, 1 r
6. p (blå): 1 vr, 1 r
7. p (blå): 1 r, 1 vr
8. p (blå): 1 r, 1 vr
9. p (hvid): 1 r, 1 vr
Fortsæt fra 2. p til der er 17 striber, slut af med 8. p. Luk af 
Der er hæklet en blå fastmaskekant rundt til sidst, herved får man hæftet snorene fra strikningen ved at hækle den med i fastmaskerne. I toppen og bunden er der hæklet en fastmaske i hver anden maske, på siderne er hæklet 2 fastmasker i hver stribe. I hjørnerne er der hæklet 3 fastmasker i samme maske.
Den anden klud er lavet på samme måde men her er startet med blå og kanten er hvid.

Femte klud

Forside, mål 24x24 cm

Bagside og på højkant

Slå 64 masker op med blå på rundpind nr. 3,5.
Skub maskerne ned på pinden og strik ret over alle masker med hvid. Vend og strik ret over alle masker med blå. Skub maskerne ned til den anden ende og strik ret over alle masker med hvid. Strik 99 pinde slut af med blå og luk af.